ONZE BIEREN


Ze zijn gewoon goddelijk... en de broeders weten waarom!
Alle winst gegenereerd door de verkoop van het Sanctus Dominicus bier zal worden gebruikt om solidariteitsprojecten van de Orde van Predikanten in België en in het buitenland te ondersteunen,
in het kader van de missie van de Orde van Predikanten.

Novitius

Prior

Sanctus Dominicus Novitius

Witbier

Alc: 5,2% Vol

Licht zuur witbier dat na een aanvankelijk bitter mondgevoel overgaat in de zoetheid van citrusvruchten. Een mix tussen de traditie van een Belgisch witbier en de originaliteit van een mengsel van kruiden en Amerikaanse hop die het deze karakteristieke smaak geeft die het onderscheidt van andere witbieren!


"De blonde Novitius wordt ook wel de “Prior” genoemd. De Dominicaanse Orde is een democratische Orde. De prior – prior in het Latijn – is deze broeder gekozen voor een periode van drie jaar voor een klooster, of vier jaar voor een provincie, een groep gemeenschappen."

Sanctus Dominicus Prior

Blond

Alc: 8,5% Vol


De Sanctus Dominicus blond is een ambachtelijk bier met een gouden kleur, na een hergisting op fles. Dit complexe bier geeft fruitige aroma's vrij, met zeer subtiele tonen van witte peper, kaneel, kardemom en nootmuskaat. Voor het oog is het helder met gouden reflecties. In de mond worden we verrast door zijn zoete karakter, evenals een vleugje pittige bitterheid, ondersteund door de aroma's van ambachtelijke honing, die een onnavolgbaar karakter geven aan dit apostolische bier! Een bier voor liefhebbers van paradoxen en oxymorons, een combinatie van finesse en rondheid.


"De blonde Prior wordt ook wel de “Prior” genoemd. De Dominicaanse Orde is een democratische Orde. De prior – prior in het Latijn – is deze broeder gekozen voor een periode van drie jaar voor een klooster, of vier jaar voor een provincie, een groep gemeenschappen."


Regens


Magister

Sanctus Dominicus Regens

Amber

Alc: 6,5% VolAmber van het type IPA (Indian Pale Ale). De 4 moutsoorten die werden gebruikt in dit recept maken dat het bier een koperachtige tot robijnen kleur heeft, eigen aan de echte IPA's. Het gebruik van  5 verschillende hopsoorten geeft het een openhartige bitterheid die in balans is met de smaak van karamel, gebakken brood en vooral door dry hopping onststaan een variëteit aan tropische vruchten en citrusvruchtensmaken!"Dit bier word "Regens" genoemd verwijzend naar de" Sanctus Dominicus Magister

Donker

Alc: 8,5% VolDe Sanctus Dominicus Triple is een donker roodbruin bier, complex, fruitig, met een afdronk die neigt naar tonen van bananen. Het is een pittig bier, zeer aangenaam en rond in de mond.

De donkere Sanctus Dominicus is een dicht en karaktervol bier met aroma's van geroosterde mout verzacht door een fruitige toets. Aangenaam in de mond, niet explosief maar zeer stabiel, het is een warm en bijzonder evenwichtig bier. Vergelijkbaar met een trappistenbier is het voor een bier van dit type heel makkelijk te drinken! Het kan worden geserveerd met een harde kaas met een sterke smaak (Stilton, abdijkaas, extra belegen cheddar, old Amsterdam 18 months, etc.) met wild, bruine saus type veneur, of met een chocoladedessert. Gewoon goddelijk... en de broeders weten waarom!


"Het wordt "Magister" genoemd, verwijzend naar de "Magister Ordinis", de meester van de Orde van Predikers. De Meester van de Orde wordt om de 9 jaar gekozen tijdens een generaal kapittel."

NEEM CONTACT OP

Locatie

Veemarkt 2, 2000 Antwerpen

België

Contact Info

T: 0032(0)477 682 452

info@sanctusdominicus.be

Sanctus Dominicus ASBL

BE90 9734 3455 9832

BTW BE 


Voel u vrij om ons direct te contacteren voor meer informatie over tarieven, voorwaarden of andere vragen, we proberen zo spoedig mogelijk te antwoorden. Met dank.

 
 
 
 
 

We bewaren de info die u doorstuurt tijdelijk en met respect voor uw privacy.